Cele mai bune filme seriale

Manifestul ecologist al creatorilor de moda haute couture




Marii creatori de modă de pe axa glam a lumii, Paris-Londra-New York intră încă o dată în graţiile militanţilor ecologişti, făcând un must have din încălţămintea de plastic. De partea Soarelui Răsare a globului, în Japonia, ţara shoppingului până în pragul leşinului, must have-ul este geanta de hârtie.

La Paris, Givenchy, Yves Saint Laurent sau Chloe, la Londra, Vivienne Westwood, sunt numele mari sub care au apărut încălţările din plastic complet reciclabile, o varietate de PVC uneori şi parfumată, pe placul ecologiştilor, chiar dacă deloc ieftină. Relativ ieftină însă ţinând cont de preţurile obişnuite pentru un item de designer, majoritatea pantofilor sau sandalelor costând sub 200 de euro. Sunt făcuţi în colaborare cu pionierul în materie de încălţăminte de plastic, brandul brazilian Melissa, ramura de designer a liniei e încălţăminte Grendene, una dintre cele mai mari companii de plastic din lume, cu state vechi în domeniu, de aproape 30 de ani, şi care are parteneriate şi cu alţi designeri precum Alexandre Herschovitch, Isabela Capeto sau Karim Rashid.


Pantofilor de plastic, cărora între timp le-au fost rezolvate problemele pe care le aveau înainte, cu privire la rigiditate sau a felului în care reacţionau când piciorul transpira, mai exact miroseau înfiorător, le-a fost descoperită în vremurile acestea de criză încă o calitate: sunt cu adevărat eliberatori de vină, adică relativ ieftini şi amuzanţi, acum când oamenii se gândesc de două, trei ori înainte de a cumpăra ceva.

Go to Source / via

Comentarii