Cele mai bune filme seriale

Cele mai populare seriale online: House of Cards / Culisele puterii (Netflix)

Serie completă, serialul a fost încheiat

 House of Cards is an American political thriller streaming television series created by Beau Willimon. It is based on the 1989 novel of the same name by Michael Dobbs and an adaptation of the 1990 BBC series of the same name by Andrew Davies, also from the novel. The series stars Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, and others as various political figures in Washington, D.C. The series deals with themes of ruthless pragmatism, manipulation, betrayal, and power.


Serialul a fost produs de Media Rights Capital, iar producătorii executivi sunt David Fincher, Kevin Spacey, Eric Roth, Joshua Donen, Dana Brunetti, Andrew Davies, Michael Dobbs, John Melfi, Beau Willimon, David Manson, John David Coles, Robin Wright, Frank Pugliese și Melissa James Gibson. Serialul a fost filmat în Baltimore, Maryland și Joppa, Maryland. Serialul este format din șase sezoane și 73 de episoade, care au fost lansate pe Netflix între 1 februarie 2013 și 2 noiembrie 2018.

Premii și audiență

Serialul a primit recenzii foarte pozitive și numeroase nominalizări la premii, inclusiv 33 de nominalizări la premiile Primetime Emmy, inclusiv cel mai bun serial dramă, cel mai bun actor principal pentru Spacey și cea mai bună actriță principală pentru Wright. Este primul serial original de televiziune online care a primit nominalizări majore la Emmy. Spectacolul a câștigat, de asemenea, opt nominalizări la Globul de Aur, Wright câștigând pentru cea mai bună actriță – serial dramă de televiziune în 2014 și Spacey câștigând pentru cel mai bun actor – serial dramă de televiziune în 2015.

Conform datelor Nielsen, cel de-al șaselea și ultimul sezon din House of Cards a atras o audiență medie de 1,53 milioane de telespectatori în SUA în prima sa săptămână. Serialul a devenit, de asemenea, mai feminin și mai în vârstă în publicul său, femeile reprezentând 54% dintre telespectatori și adulții sub 35 de ani reprezentând doar 22%.

Unde poate fi vizionat House of Cards?

În prezent, puteți viziona House of Cards streaming pe Netflix sau îl puteți cumpăra ca descărcare pe Amazon Video, Apple TV, Vudu, Microsoft Store, Google Play Movies. 

De asemenea, puteți viziona serialul original BBC cu același nume în flux pe BritBox Amazon Channel, Amazon Prime Video, Hoopla sau gratuit cu reclame pe The Roku Channel.

Comentarii