Cele mai bune filme seriale

Cele mai bune seriale: EastEnders, producția britanică ce a ajuns în topurile mondiale

 Multe seriale britanice au dus la producții de succes atunci când americanii au făcut un remake al lor. Vezi cazul The Office. Dar puține seriale britanice au reușit să ajungă ele însele la o popularitate globală. Chiar dacă unele rețele de streaming, cum este Netflix, propun un număr mare de seriale din insulă și chiar dacă unele au note foarte mari pe site-urile de rating, audiența lor este relativ redusă, formată dintr-un public cu gusturi speciale.

EastEnders nu este preluat de niciuna dintre marile platforme de streaming online. Este o producție BBC și poate fi urmărit online doar pe site-ul BBC, accesibil gratuit în Marea Britanie, dar restricționat în afara ei. (Site-ul menționează explicit că folosirea VPN nu este permisă din cauza restricțiilor de drepturi de autor). 


East Enders este catalogat ca soap opera și are 33 de sezoane. Serialul încă este în producție. Cea mai mare popularitate la nivel global a fost în anii 1999, 2000, 2002 și 2003. Producția serialului a început în 1985.

Serialul a câștigat 7 BAFTA și alte 225 de premii.

Distribuția s-a tot schimbat în acest timp. Actorii cu cele mai multe apariții au depășit, fiecare, cifra de 3500 de episoade.

Comentarii