Cele mai bune filme seriale

Sopranos - serialul care a schimbat lumea filmelor seriale

 Serialul "The Sopranos" (difuzat România sub numele de "Clanul Soprano") a avut un impact semnificativ și a fost considerat unul dintre cele mai bune seriale ale secolului XXI. Prin amploarea producției, buget și calitatea distribuției, The Sopranos a revoluționat lumea filmelor seriale. Înainte de această producție, filmele seriale erau produse cu un buget foarte mic, turnate fără duble și cu o acțiune schematică ce se repeta (în cele mai multe cazuri) de la un episod la altul. 

Astăzi cu siguranță a fost depășit de multe alte seriale care, învățând din „revoluția Sopranos”, au aplicat apoi rețeta mult mai bine. Dar, cinefilii și cei pasionați de filmele cu mafioți încă se mai pot bucura de prima mare producție din domeniul filmului de televiziune și care a anticipat cu destul succes serialul „de văzut în maraton” care este marea atracție pentru utilizatorii rețelelor de videostreaming.



Importanța și popularitatea

   - "The Sopranos" a fost desemnat "serialul secolului" de către prestigioasa publicație The Guardian¹. Acesta a adus pe micile ecrane unul dintre cei mai temuți mafioți și a explorat lumea gangsterilor și a culturii mafiote într-un mod cinic și realist.

   - Serialul a fost apreciat pentru scenariul său excelent și pentru interpretarea magistrală a actorului James Gandolfini, care a jucat rolul lui Tony Soprano.

Anii de glorie ai serialului Clanul Soprano au fost 1999-2000 și 2002-2003, când producția a fost în Top 5 pe Google Trends. Cea mai bună poziție a fost locul 3. în 2002, când popularitatea serialului era depășită doar de animațiile pentru adulți The Simpsons și South Park.

vezi și:

Cele mai premiate seriale din anii 1990

Cele mai premiate seriale din anii 2000-2010 

   

Premii și recunoaștere:

   - "The Sopranos" a câștigat 21 de premii Emmy și cinci Globuri de Aur.

   - Asociația scenariștilor americani l-a declarat serialul american cu cel mai bun scenariu realizat vreodată¹.


Unde poate fi vizionat

   - În prezent, "The Sopranos" poate fi urmărit pe platforme de streaming sau achiziționat în format DVD/Blu-ray.

   - Dacă doriți să îl vedeți, verificați serviciile de streaming disponibile în zona dvs.


În concluzie, "The Sopranos" rămâne un serial iconic, cu o influență durabilă asupra televiziunii și a culturii pop. Dacă nu l-ați văzut încă, merită să îi acordați atenție! 


Comentarii