Cele mai bune filme seriale

Prima ecranizare pentru cea mai iubită carte a lui Márquez, Un veac de singurătate, romanul care a creat un nou tărâm

NETFLIX a anunțat pentru 11 decembrie premiera serialului tv Un veac de singurătate, bazat pe capodopera lui Márquez și regizat de Laura Mora şi Alex García López. Este unul cele mai ambițioase proiecte audiovizuale din istoria Americii Latine, fiind turnat în Columbia, în limba spaniolă, cu sprijinul familiei lui García Márquez.





Un veac de singurătate este cartea care i-a adus lui Gabriel García Márquez recunoașterea mondială și un val imens de simpatie. Romanul este nelipsit din biblioteca fanilor săi și a tuturor iubitorilor de literatură. Totodată, este cartea de care Márquez a fost cel mai atașat. Mult timp a refuzat să cedeze drepturile de ecranizare a cărții, convins fiind că o acțiune atât de complexă nu poate fi cuprinsă într-un singur lungmetraj. Abia în 2019 a venit anunțul primei ecranizări. Drepturile au fost cumpărate de Netflix pentru realizarea unui serial care să aibă amploarea și rezoluția unei asemenea povești. După trei ani de producție, serialul va fi lansat în decembrie, acest an.

Romanul Un veac de singurătate este apărut la Editura RAO în mai multe ediții, destinate fiecărei categorii de cititori. O nouă ediție va fi lansată simultan cu serialul Netflix. Istoria miticului Macondo, tărâmul magic-ficțional creat de Gabriel García Márquez, care este configurată în detaliu în acest roman, continuă să fascineze generații și capătă sensuri noi cu fiecare lectură, fiecare traducere și, așa cum este cazul acum, fiecare ecranizare. Macondo este locul unde începe călătoria în opera maestrului realismului magic, unul dintre marile orașe care există numai în literatură.

Anul 2024 este Anul Gabriel García Márquez la Editura RAO. Ampla colecție de romane și non-ficțiune, publicată deja de RAO este completată cu noi ediții, a căror vedetă este Toamna patriarhului, recent reeditată, dar și cu apariții extraordinare, cum este Diatriba de dragoste împotriva unui bărbat așezat, singura operă dramatică a lui Márquez, în curs de apariție, sau Ne vedem în august, romanul postum al scriitorului columbian.


Comentarii